Killer Klowns From Outer Space - İnceleme


   1988 yılı yapımı, Stephen Chiodo-Charles Chiodo-Edward Chiodo  kardeşlerin senaryosunu yazdığı, yönetmen koltuğuna ise Stephen Chiodo'nun oturduğu; oyuncuları arasında Grant Cramer, Suzanne Snyder ve John Allen Nelson'ı da görebileceğiniz korku/komedi filmi. Palyaçoların korku unsuru olarak kullanıldığı bir film. Bu bilgiden sonra akla ilk olarak Stephen King'in 1990 yılı yapımı It adlı filminin gelecek olması çok doğal bir şey, söz konusu olan palyaço ve korku olunca. Fakat tabi ki bu ikisi asla bir tutulamaz. Zaten bir tutulabilecek olsaydı, şu anda herkes bunu okurken It adlı film neydi diye soracak ve Killer Klowns From Outer Space adlı filmi zaten bildikleri için içeriğini merak etmeyeceklerdi. 

Filmde uzaydan gelen palyaçolar, kasabayı kendilerine özgü türlü yöntemlerle katlederler. Balonlar, pamuk şekerler, gölge oyunları vb. unsurlar normalde insana zevk verebilecek iken, katil palyaçolar sayesinde bir kabusa dönüşür. Onların sirkleri, şekere buladıkları ölü insanlarla doludur. Bütün bunlar izleyici için tamamen korku yaratmaktan çok, izleyiciyi eğlendirmeyi de amaçlamış. 

-- Film hakkında ayrıntılı bilgi içerir --

Her ne kadar orijinal fikirlere sahip olsa da yine de eksik olan çok şey var. Nereden geldi bu uzaylılar? Amaçları ne? Birden kasabayı basıp insanları öldürdüler. Hepsi bu kadar mı? Tam cevaplar bağlanacak derken, elde kalan sıfır oldu. O zamanlarda bu filmi izleyip, sonrasında It adlı filmi izleseydim düşüncelerim ne olurdu bilemem tabi. Bazı şeyler zamanında doğru etki veriyor. Yine de izlenmesi gerektiğini düşünüyorum bu filmin. En azından geçmişe dair bir bakış açısı kazandırabilir. 

-- Film hakkında ayrıntılı bilgi bitmiştir -- 

Filmde çalan şarkıya değinmeden geçmek istemiyorum. Aslında tam cuk oturmuş derler ya, cidden de öyle:
                                          The Dickies: Killer Klowns


Filmin yeniden çevrimi yapım aşamasında olup 3D olarak 2013 yılında gösterime girecek. Yönetmen yine Stephen Chiodo ve filmde de yine Grant Cramer'ın oynayacak. Filmde oynayacak diğer oyuncular hakkında ise henüz kesin bir bilgi yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder