Marion Cotillard ve Rust & Bone ile Oscar şansı


2010 yılının oscar favorilerinden Unprophete'in yönetmeni Jacques Audiard'ın yeni filmi Rust & Bone (De Rouille Et D'os) için uluslararası fragman yayınlandı. Başrollerini oscarlı oyuncu Marion Cotillard ve Mathias Schoenaerts'in paylaştığı film büyük ihtimalle yıla damgasını vuran yapımlardan biri olacak.


Rust & Bone'u henüz izleyemesek de, Cotillard'ın ana dilindeki muhteşem performansları, film ile ilgili gelen eleştiriler ve kısa da olsa fragmandan anladığımız kadarıyla oyuncuya bir oscar adaylığı çok yakın. 

Oyuncu, kendisine en iyi kadın oyuncu oscarını getiren La Vie En Rose'daki muhteşem Edith Piaf yorumundan sonra Holywood'a yatay geçiş yapmıştı. Cotillard pek çok kaliteli filmde karşımıza çıkmasına rağmen, ana dilini (fransızca) konuşarak oynadığı rollerdeki performansını Holywood'da gösterememişti. Avrupa sineması çıkışlı oyuncuların, ana dillerinde oynadıklarında ne denli başarı gösterdiklerine daha önce Penelope Cruz örneğinde de şahit olmuştuk. Onlarca ingilizce filmde yer alan oyuncu, ispanyolca oynadığı Volver ile oscara aday olmuş, Vicky Cristina Barcelona ile de oscarı kucaklamıştı. Marion Cotillard'ın en iyi kadın oyuncu oscar yarışında ise en büyük rakipleri Keira Knightley (Anna Karenina) ve Laura Linney (Hyde Park on Hudson). Sinema Denizi olarak Rust & Bone ile ana diline dönen Cotillard'ın performansını ise merakla bekliyoruz. 

                                    Rust & Bone uluslararası fragmanı




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder