Robert Zemeckis Flight ile uçarak dönüyor


Back to the future serisi, Contact, Forrest Gump, Death Becomes Her, Cast Away filmlerinin usta yönetmeni Robert Zemeckis, uzun bir aradan sonra animasyonlara veda edip, Flight adlı yapımla dönüyor.

Robert Zemeckis
Oscarlı yönetmen, 2000 yılında Cast Away'i çektikten sonra animasyon filmlere yönelmiş, The Polar Express, Beowulf, A Christmas Carol gibi başarılı uzun metraj animasyonlara imza atmıştı. Zemeckis'in animasyonlarında gerçekçiliği yakalama adına yaptığı araştırmalar ve bu uğurda gösterdiği detaycı tavrı, yönetmenin alıştığımız anlamda sinemadan uzak kalmasına neden olmuştu. Neyse ki Zemeckis hayranlarını sevindirecek iyi haber yakın zamanda geldi.Yönetmenin 12 yıl aradan sonra çektiği, Denzel Washington'ın başrolünde olduğu Flight adlı live-action (animasyon olmayan) film, New York Film Festivali'nin kapanış filmi olarak duyuruldu. Filmin Türkiye gösterim tarihi ise bir değişiklik olmazsa 7 aralık olarak açıklandı.

Filmin konusuna gelince.. Ağır hasar almış bir yolcu uçağını düşmekten kurtaran kahraman pilotun (Washington), kaza sonrası yürütülen soruşturmalarla başa çıkması anlatılıyor Flight'da. Yan rollerde John Goodman, Don Cheadle, Kelly Reilly, Melissa Leo'nun bulunduğu film aynı zamanda Zemeckis ve Washington'ın beyaz perdede ilk işbirliği olma özelliği taşıyor. Merakla beklediğimiz filmin yayınlanan ilk resmi fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz.




                                          Flight (2012) resmi fragmanı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder